Lubomír Kobeda o sobě říká...
Jsem ITák a lektorování je pro mě relaxace a možnost realizovat své nápady přesně podle svých představ. Každý kurz je pro mě jedinečný a neopakovatelný zážitek. K pečení kváskového chleba jsem se dostal přes domácí pekárnu, kterou jsme si koupili k Vánocům. Nejprve jsem pekl chleba z krabičky, pak jsem zkoušel vlastní recepty.
Pořád to ale nebylo to pravé, pak jsem začal kváskovat a upekl svůj první kváskový chleba. V průbehu té doby jsem musel překonat mnoho nezdarů, ale vytrval jsem. Své zkušenosti teď rád předávám na svých kurzech.
Mrkni jak kurz pečení chleba probíhá
O čem kurz bude
Tento kurz vás naučí skoro zapomenutou dovednost. Pečení chleba. Jednu z nekrásnějších dovedností, dávný slovanský obyčej uctívání hostů chlebem a solí, chléb jako symbol pohostinosti a úcty k přírodě a lidské práci.
Někdo by mohl říct chleba jako chleba, ale jenom ten co si ho upeče doma si dokáže vážit tohoto daru, hlavně pokud ho upeče poctivě a s láskou a není potřeba dalších slov. Stačí ukrojit další krajíc a ochutnat.
Na kurzu si připravíte a upečete CELÝ bochník chleba. Váš (možná první) vlastní kváskový chléb. Kurz je vhodný jak pro naprosté začátečníky, tak i pro ty, kteří s pečením trochu tykají.
Co vám z kurzu nabalíme domů
- vlastnoručně vyrobený bochník kváskového chleba
- mateřský kvásek
- příjemný zážitek
- možnost zakoupit originální pedigovou ošatku pro další pečení
- vědomosti ke správné výrobě domácího chleba
- NOVINKA: startovací balíček - všechny suroviny pro první samostatné pečení chleba po kurzu.
Součástí kurzu je jak praktická tak teoretická část a aby jsme neumřeli hladem, tak si uvaříme i krkonošské kyselo.
Co si vzít sebou?
Určitě si vemte dobrou náladu, tužku a sešit na poznámky, zástěru (pokud uznáte za vhodné). Pekárnu a potřeby nutné na pečení vašeho chleba Lubomír doveze, nemusíte si přinést nic.
Bez koho by Jiný Festival nebyl možný
Dále nám pomáhá
Hodnocení účastníků
Časové rozmezí kurzu bylo plně využito díky perfektnímu naplánování. Kdo by se obával délky kurzu, nebojte a běžte do toho! ;)
účastnice workshopu
Kurz byl výborný,zjistila jsem kde jsem dělala chyby.Byl to ohromný zážitek, člověk poznal nové lidi a odnesl si spoustu zážitků i chuťových
účastnice workshopu
Perfektní!! Kurz přirozeně plynul, praktické dovednosti se plynule prolínaly s teoretickým základem. Vše jednoduše, srozumitelně vysvětleno, zdůvodněno. Přínosný jak pro začátečníky i pro ty, co už mají s pečením chleba nějaké zkušenosti. Vše na 1.
účastnice workshopu
Výborně vyladěný kurz, celé odpoledne uběhlo strašně rychle, přitom si člověk odnáší spoustu informací, poznatků, tipů a zkušeností. Děkuji za zorganizování!
účastnice workshopu